En la sessió del passat divendres 18 d'Octubre vam explorar l'aplicació online DomoAnimate que es pot trobal al portal web Edu365 (a l'apartat CREA) del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
DomoAnimate és una aplicació que et permet crear animacions, les quals poden recrear segons diverses temàtiques, i que compta amb una gran varietat de recursos com imatges, sons, música, editor de textos i altres efectes especials. Així, doncs, destacaríem la riquesa de recursos que presenta aquesta aplicació i que fa d'una cosa simple una bona eina de treball per als i les alumnes.
Inicialment és una aplicació dirigida a l'Educació Infantil, on creiem que pot ser de gran utilitat a l'hora de visionar diverses animacions que hi podem trobar al lloc web. De tota manera, considerem que l'edat idònia per a fer un bon ús d'aquesta eina, potencialment educativa, i aprofitar-la en totes les seves vessants es trobaria a partir de l'Educació Primària i primers cursos d'ESO.
Visió de l'aplicació a l'hora d'iniciar la creació d'una animació |
Després d'haver explorat totes les seves funcionalitats pensem que, com tota aplicació, presenta uns avantantges i inconvenients, educativament parlant, que és important tenir en compte. En relació als avantatges considerem que es tracta d'una aplicació molt atractiva pels alumnes per la senzillesa d'aquesta així com la diversió i interacció que implica a l'hora de fer-la servir a l'aula. D'altra banda, la gran varietat de recursos que presenta fa que les produccions animades que es puguin crear en mateix grup-classe siguin totalment diferents i personalitzats en els alumnes. Precisament, centrant-nos en un context del grup-classe una de les funcionalitats a destacar d'aquesta eina és la possibilitat que ens ofereix de compartir les pròpies creacions amb la resta de companys de classe o fins i tot publicar-les al lloc web.
Pel que fa als inconvenients trobem que el fet que sigui una eina exclusivament en anglès pot dificultar la seva aplicació en edats primerenques. D'altra banda la impossibilitat d'afegir recursos propis tals com imatges, àudios o sons fa que dintre la gran varietat de recursos que ofereix l'aplicació, la creativitat dels alumnes quedi certament restringida a allò que ofereix el suport en qüestió.
Des d'una perspectiva de les competències i habilitats que desenvolupa, un cop analitzada l'aplicació, creiem que són de destacar les següents:
- Treball en equip i la interacció social
- Creativitat dels alumnes
- Competència digital
- Seqüenciació lògica
- En els més petits la percepció de l'espai-temps
A nivell de reflexió final, considerem que és una aplicació amb un alt potencial educatiu que ofereix una gran varietat de recursos amb què treballar a l'aula per a millorar moltes de les competències bàsiques dels i de les nostres alumnes. En aquest sentit, també, en destacaríem el grau tant elevat d'interactivitat que permet l'eina en qüestió i que pot ser un instrument més cap a la socialització dels nostres alumnes en el context del grup-classe. Treballant-ho de forma adient explotant totes les funcionalitats que ens ofereix l'aplicació i, evidentment, sense perdre la vessant educativa d'aquesta pot esdevenir, sens dubte, una eina transformadora.
A continuació adjuntem el link de la petita creació vam que poder realitzar durant la sessió durant el procés d'anàlisi de l'aplicació: Peggy & Bunny
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada